Posted inȘtiri

Olimpiada de dezbateri pentru juniori 2024, organizată în premieră. Pot participa elevi de clasele VII-VIII, arată regulamentul publicat de Ministerul Educației / Mai sunt 6 săptămâni în care se pot ține etapele pe județ

Olimpiada de dezbateri pentru juniori 2024, organizată în premieră. Pot participa elevi de clasele VII-VIII, arată regulamentul publicat de Ministerul Educației / Mai sunt 6 săptămâni în care se pot ține etapele pe județ

Regulamentul specific de organizare pentru Olimpiada națională de dezbateri pentru juniori (ONDJ) 2024, organizată în premieră, după ce anul trecut a apărut ca noutate pe calendarul olimpiadelor școlare, dar a fost anulată, a fost publicat de Ministerul Educației vineri, 15 martie. Potrivit documentului, competiția este destinată elevilor de clasele VII-VIII și prevede regulile pentru echipele care vor să participe la etapa județeană în martie-aprilie.

„Olimpiada se adresează elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din învățământul gimnazial, public și particular din România, dornici să își valorifice competențele de comunicare în cadrul dezbaterilor”, se arată în regulament, care poate fi descărcat mai jos din articol. „Unităţile de învăţământ se pot înscrie în competiţie cu echipe compuse din câte trei elevi din clasele a VII-a și/sau a VIII-a”.

Potrivit calendarului olimpiadelor școlare 2024 cu modificările ulterioare, etapele județene au loc în lunile martie și aprilie pentru această competiție.

  • Amintim că datele pentru etapele naționale ale olimpiadelor de dezbateri pentru elevii de gimnaziu și de liceu au fost stabilite pe 23 februarie de Ministerul Educației (ME) printr-o erată la calendarul inițial al olimpiadelor școlare 2024.

Anul trecut, Olimpiada Națională de Dezbateri pentru elevii de gimnaziu, competiția „mai mică” de dezbateri din școlile din România, așa cum este cunoscută, nu s-a mai susținut, confirma secretarul de stat din Ministerul Educației Florin Lixandru pentru Edupedu.ro pe 15 mai. Mai mulți profesori au semnalat redacției că nu primiseră până atunci precizări despre desfășurarea acestei competiții programate în luna mai, o noutate pe calendarul de olimpiade. Detalii aici.

Dezbaterile din cadrul Olimpiadei se desfășoară conform formatului World Schools adaptat, fiind un tip de dezbatere academică (numită și educațională sau formală) în care se abordează o temă din două perspective diametral opuse.

 » Citește tot articolul aici…