Posted inȘtiri

Rezultate simulare Bac 2024. În județul Timiș, aproape 60% au media sub pragul de promovare

Rezultate simulare Bac 2024. În județul Timiș, aproape 60% au media sub pragul de promovare
  • Rezultatele elevilor care au participat la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024 au început să ajungă în școli, în jurul orei 15, după ce programul elevilor s-a încheiat. Vineri, 15 martie, notele liceenilor ar trebui să fie comunicate acestora, conform calendarului oficial.

În județul Timiș, 58 % au luat medie sub pragul de promovare, adică media 6, la simularea la BAC 2024, potrivit comunicatului de presă al ISJ Timiș. Pentru a promova o probă un elev trebuie să ia nota 5, însă per total media trebuie să fie peste 6 pentru a promova examenul.

La limba română 58 % dintre elevii de clasa a XII-a din Timiș au luat note peste 5.

La proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie 68% dintre elevi au luat peste nota 5.

Inspector școlar general adjunct, Simona – Ecaterina Bejan a transmis în urma rezultatelor: “Comparativ cu anii precedenți este o prezență a elevilor la simulare mai bună, însă procentul celor promovați la toate disciplinele este mai mic, comparativ cu anii 2021, 2022. La Eb), limba romana se observă o descreștere a celor cu note peste 5, la proba Ec) matematica și istorie avem un procent mai bun, la fel este și la Ed). Este necesară stabilirea masurilor remediale la nivel de clasă după analiza rezultatelor și stabilirea unui mod de lucru pentru îmbunătățirea rezultatelor”.

Context

Amintim că profesorii evaluatori au avut termen ca, până miercuri, 13 martie, să termine de corectat lucrările elevilor de la simularea pentru BAC 2024, potrivit surselor Edupedu.ro.

Conform calendarului simulării BAC 2024, vineri, 15 martie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală,

 » Citește tot articolul aici…