Posted inȘtiri

Asociația Elevilor din Constanța anunță că se extinde la nivel național, după ce a fost scoasă în afara legii educației Deca-Iohannis. Un prim demers – lansarea unui chestionar despre problemele cu transportul gratuit

Asociația Elevilor din Constanța anunță că se extinde la nivel național, după ce a fost scoasă în afara legii educației Deca-Iohannis. Un prim demers – lansarea unui chestionar despre problemele cu transportul gratuit

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță că se extinde la nivel național, potrivit unui comunicat remis Agerpres, după ce asociațiile județene ale elevilor au fost scoase în afara legii de legea educației Deca-Iohannis, legea 198/2023. Uniunea Elevilor Reprezentanți (UER), în noua formulă a AEC, deja a lansat un chestionar pentru elevi în ceea ce privește problemele cu naveta școlară.

„Nevoia extinderii acestei mişcări la nivel naţional a devenit una evidentă, dat fiind faptul că politicienii au reuşit să înlăture asociaţiile judeţene de elevi din cuprinsul Legii învăţământului preuniversitar, menţionând că toate deciziile din educaţie sunt luate consultând organizaţiile naţionale de elevi, astfel cum rezultă din Legea Învăţământului Preuniversitar nr. 198/2023”, scriu elevii.

Un prim demers al Uniunii Elevilor Reprezentanţi (UER) „este lansarea unui chestionar prin care ne dorim să aflăm ce probleme întâmpină elevii din întreaga ţară în legătură cu transportul gratuit şi în ce măsură dreptul acestora la gratuitate este respectat, pentru a putea acţiona ulterior”, mai scriu elevii în comunicatul transmis Agerpres.

Recent, fosta președintă a AEC, Ariana Dudună, a anunțat că a fost admisă la Universitatea Stanford. „În cel mai frumos viitor pe care aș fi putut să-l am, nu aș fi plecat la Stanford, ci la facultate la București / Nu cred în mesianism. De ce să mă întorc să salvez ceva, nu s-a întors Ligia Deca și a schimbat destul?” – interviu.

  • Dudună este elevă în clasa a XII-a și a fost singurul elev care a intrat la consultările de la Cotroceni dintre sindicatele profesorilor, aflate în stradă, și președintele României Klaus Iohannis, în timpul grevei generale din mai-iunie 2023. Elevii din asociațiile reprezentate de Ariana, printre care și AEC, au susținut profesorii în demersul lor, care a reprezentat cea mai mare grevă din învățământ în 18 ani.

 » Citește tot articolul aici…