Posted inȘtiri

Profesoara Andreia Bodea, despre propunerea ca absolvenții de liceu cu bacul promovat să poată să-și mărească nota: Nu văd ce profesori vor accepta să participe la aşa ceva

Profesoara Andreia Bodea, despre propunerea ca absolvenții de liceu cu bacul promovat să poată să-și mărească nota: Nu văd ce profesori vor accepta să participe la aşa ceva

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea, spune, pentru TVR 2, referitor la propunerea ca absolvenții de liceu care au promovat bacul să poată să-și mărească nota la cel puțin una din probe, că „nu văd ce profesori vor accepta să participe la aşa ceva”. „Ai dat bacalaureatul, nu eşti mulţumit de notă, există contestaţie”, a mai spus profesoara.

Edupedu.ro a scris că absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către USR.

„Ai dat bacalaureatul, nu eşti mulţumit de notă, există contestaţie. Ai contestat, ai primit o altă notă mai mare sau mai mică. Și cu asta basta. Nu văd ce profesori vor accepta să participe la aşa ceva. Şi de ce doar o dată şi nu de 10 ori?”, a declarat Andreia Bodea.

Silvia Dinică, senator USR, a menționat că „aceasta este o propunere care a venit de la nişte adulţi, de fapt, care munciseră o vreme. Deci, ei aveau bacalaureatul luat, munciseră o vreme şi voiau să-şi continue cariera, deci să se înscrie şi să urmeze o facultate.”

„Nu obligăm pe nimeni să se întoarcă, să-şi mărească nota. Nu facem un concurs din asta, deci, haideţi, cine îşi mai măreşte astăzi nota la bac, ci să facem un cadru suficient de flexibil încât oamenii să îşi poată continua, pentru că nu avem suficienţ absolvenţi de facultate”, a mai precizat aceasta.

Despre numărul contestațiilor depuse la BAC în 2023, 2022, 2021 și 2020

Peste 54.600 de constatații au fost depuse la examenul național de Bacalaureat 2023, potrivit datelor Ministerului Educației. Acesta este al treilea an cu cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani.

 » Citește tot articolul aici…