Posted inȘtiri

Asociația Studenților la Comunicare din Universitatea București anunță că nu participă la cursurile profesorului Horea Bădău, cercetat pentru abuzuri, dacă va preda materia „Social Media”

Asociația Studenților la Comunicare din Universitatea București anunță că nu participă la cursurile profesorului Horea Bădău, cercetat pentru abuzuri, dacă va preda materia „Social Media”

Asociația Studenților la Comunicare din Universitatea București anunță într-o postare pe Facebook, că va boicota cursurile și seminarele susținute de lect. univ. dr. Horea-Mihai Bădău, “întrucât nu tolerăm nicio formă de abuz emoțional, psihologic și hărțuire sexuală”. Profesorul, cercetat pentru abuzuri în urma anchetei jurnalistice Rise Project, poate preda din această săptămână dacă alege, materia “Social Media”. În aceste zile ar trebui să se lămurească situația profesorului rechemat în țară din Franța, unde preda, pentru a putea fi reîncadrat la Universitatea București.

“Până la o decizie din partea Comisiei de Disciplină, vom boicota cursurile și seminarele susținute de lect. univ. dr. Horea-Mihai Bădău, întrucât nu tolerăm nicio formă de abuz emoțional, psihologic și hărțuire sexuală, acțiuni care sunt incompatibile cu desfășurarea normală a procesului academic într-o instituție universitară”, anunță pe Facebook, Asociația Studenților la Comunicare de la Universitatea București.

Profesorul era suspendat din funcția de la Universitatea București, ca să poată preda la o Universitate din Franța. El a fost rechemat în țară pentru a se putea cerceta cazul său, prezentat de Rise Project.

Unul dintre autorii anchetei Rise Project, Cristian Lupșa, a semnalat pe 26 februarie că „Universitatea din Franța la care predă Horea Bădău l-a suspendat temporar pentru că studenții erau îngrijorați de comportamentele de abuz de putere și hărțuire sexuală despre care au citit materialele noastre”.

Purtătorul de cuvânt al UB, Bogdan Oprea a explicat pentru Edupedu.ro în 20 martie, că trebuie mai întâi lămurite raporturile de muncă între respectivul profesor și universitate:

  • Bogdan Oprea: „Deoarece domnul profesor are suspendată activitatea la universitatea franceză pentru care solicitase suspendarea contractului individual de muncă la Universitatea din București, domnul rector a hotărât rechemarea dumnealui. Practic, asta înseamnă suspendarea suspendării, sau suspendare a deciziei de suspendare – o rechemare,

 » Citește tot articolul aici…