Posted inȘtiri

Inspectoratul școlar județean Buzău propune școlilor să afișeze pe site-uri teste similare cu cele de la şcoala de şoferi, pentru pregătirea elevilor care dau Bacalaureatul

Inspectoratul școlar județean Buzău propune școlilor să afișeze pe site-uri teste similare cu cele de la şcoala de şoferi, pentru pregătirea elevilor care dau Bacalaureatul

Inspectoratul școlar județean Buzău a dispus măsuri pentru pregătirea elevilor de clasa a XII-a pentru Bacalaureat. Inspectoarea generală școlară Daniela Palcău a spus că școlile pot pune pe site-uri teste și bareme pentru ca elevii să se pregătească mai bine. Măsura, deși nu ar fi agreată de Minister, spune șefa ISJ, nu este obligatorie.

“Am solicitat după aceste simulări fiecărei unităţi de învăţământ să-şi facă o analiză. Dintre activităţile propuse, diversificarea activităţilor de consiliere şi orientare profesională a elevilor şi părinţilor privind motivaţia învăţării în vederea obţinerii unor rezultate şcolare mai bune, informarea permanentă a părinţilor cu privire la numărul de absenţe al fiecărui elev, stabilirea unui program de pregătire suplimentară cu toţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a  şi monitorizarea orelor de pregătire suplimentară. 

Încercăm creşterea mediilor peste 5 la Evaluare şi peste 6 la Bacalaureat, încercăm să facem grupe de profesori care să ajute elevii, plasarea pe site-urile şcolilor a unei secţiuni unde elevii să acceseze teste şi bareme în conformitate cu modelele propuse de minister, o măsură pe care, vă mărturisesc, Ministerul Educaţiei nu a îmbrăţişat-o pentru că s-a constatat că dacă s-au dat teste de exersare, elevii s-au canalizat pe acel tip de teste şi nu s-au mai putut controla în a asimila conştient anumite competenţe. Nu ştiu dacă este o măsură bună sau nu, noi le punem la dispoziţie nu cu titlu de obligativitate şi astfel de teste”, a atras atenţia șefa ISJ Daniela Palcău, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Potrivit conducerii Instituţiei Prefectului, există un risc legat de introducerea testelor similare cu cele parcurse de candidaţii care susţin examene pentru permisul auto, dar îi pot obișnui pe elevi în perspectiva Bacalaureatului.

“Riscul este la fel ca la examinarea de la proba de obţinere a permisului de conducere,

 » Citește tot articolul aici…