Posted inȘtiri

Tăiere fără nicio explicație. Premiile de la mai multe olimpiade școlare nu mai pot fi echivalate de elevi cu probe de la Bacalaureat 2024. Lista publicată de Ministerul Educației

Tăiere fără nicio explicație. Premiile de la mai multe olimpiade școlare nu mai pot fi echivalate de elevi cu probe de la Bacalaureat 2024. Lista publicată de Ministerul Educației

Lista olimpiadelor școlare la nivel regional/european și internaționale pentru care elevii de clasa a XII-a pot solicita echivalarea probelor scrise de Bacalaureat, dacă au obținut medalii pe parcursul liceului, a fost publicată de Ministerul Educației. Sunt cu 6 competiții mai puțin față de anul trecut, iar modificarea nu a fost anunțată pentru elevi și profesori și explicată de Ministerul Educației în vreun fel.

Cu alte cuvinte, sunt 28 de olimpiade școlare care pot fi echivalate, de elevii din ultimul an de liceu, cu nota 10 la una din probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2024. Față de lista pentru anul 2023, sunt cu 6 olimpiade mai puțin. Dispariția olimpiadelor de pe listă nu a fost explicată pentru elevi de oficiali în vreun anunț public.

  • În 2021, erau 33 de competiții de la ale căror premii puteau fi echivalate cu nota maximă la probele scrise de Bacalaureat. în 2020, tot 33 de competiții erau reglementate.

Cele 6 competiții care lipsesc sunt Olimpiadele Internaționale de Limba franceză, Limba germană, Limba rusă, de Neogreacă, Olimpiada de Lectură și Olimpiada Balcanică de Geografie.

Dacă Olimpiada Balcanică de Geografie nu mai există, fiind preluată de etapa europeană a aceleiași competiții (EGEO) inițiate la Belgrad, în Serbia, la Olimpiada Internațională de limba germană elevii români au participat și obținut rezultate – de exemplu, în 2022, când România a obținut prima medalie de aur de când participă la această competiție, cu doi elevi de liceu.

Și Olimpiada Elenismului (Neogreacă) s-a desfășurat și s-a regăsit în calendarele competiționale din anii școlari recenți la care ar fi putut participa și obține premii elevii aflați în prezent la liceu – 2022, 2023.

 » Citește tot articolul aici…