Posted inȘtiri

Prognoza meteo pentru vacanța de primăvară 2024, de la Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza meteo pentru vacanța de primăvară 2024, de la Administrația Națională de Meteorologie

Vreme frumoasă în prima parte a săptămânii de vacanță de primăvară 2024 pentru elevi și, de Paști – posibile ploi și vreme puțin mai rece, se arată în prognoza meteorologică de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru Edupedu.ro.

  • Informarea meteorologică în țară și București, până marți, 7 mai, inclusiv – redată integral mai jos în articol.

Copiii de grădiniță și elevii au început vacanța de primăvară 2024 de sâmbătă, 27 aprilie. Vacanța durează 11 zile, până inclusiv marți, 7 mai, a treia zi de Paște, conform calendarului anului școlar 2023-2024.

După vacanța de Paște, toți elevii încep ultimul modul de cursuri: modulul 5, cel în care au loc Evaluările Naționale de la clasele II-VI. Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024.

Potrivit prognozei ANM, în țară, duminică, 28 aprilie, luni și marți temperaturile maxime sunt de 25-27 de grade, cu cer variabil și vânt slab și moderat.

De miercuri, 1 mai, „valorile termice se vor menține peste mediile climatologice specifice acestei perioade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în primele zile în est și sud-est, iar spre sfârșitul intervalului în regiunile sud-estice”.

De sâmbătă, 4 mai, și până marți, 7 mai inclusiv, „valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei în cea mai mare parte a țării, apoi vor avea tendința de scădere ușoară mai ales în regiunile din jumătatea nordică. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

„În țară

27.04.2024 ora 09:00 – 28.04.2024 ora 09:00

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice perioadei.

 » Citește tot articolul aici…