Posted inȘtiri

Profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățătorii și educatorii pot concura pe patru posturi libere în școlile europene de la Bruxelles, anunță Ministerul Educației. Înscrierea, până vineri, 19 aprilie – calendarul de concurs

Profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățătorii și educatorii pot concura pe patru posturi libere în școlile europene de la Bruxelles, anunță Ministerul Educației. Înscrierea, până vineri, 19 aprilie – calendarul de concurs

Patru posturi libere de profesor de matematică-fizică-matematică, educație fizică, de învățător și de educator sunt libere în școlile europene din Belgia la care învață copiii reprezentanților români de la Bruxelles. Profesorii se pot înscrie la concurs până pe 19 aprilie, transmite Ministerul Educației într-o informare pe site-ul instituției, edu.ro.

Potrivit anunțului Ministerului Educației, postul de fizică-matematică este rezervat predării în limba română și necesită un nivel de limbă C1 de limbile engleză, franceză sau germană. Postul de profesor de sport este alocat unui vorbitor de limba engleză sau franceză de nivel C1, atestat prin certificate de limbă. Predarea ar urma să fie în engleză sau franceză.

Postul de profesor pentru învățământ primar (învățător) necesită un nivel B2 de limba franceză sau engleză și presupune predarea în limba română. Aceleași condiții sunt și pentru postul de educator, conform anunțului, care poate fi descărcat de mai jos din articol.

În ceea ce privește nivelurile de limbă și originea atestării lor, „sunt eligibile doar certificatele internaționale, eliberate de centrele culturale sau instituțiile abilitate de a evalua nivelul lingvistic la nivel internațional, după cum urmează: British Council, Cambridge University – pentru engleză, Centre international d’études pédagogiques (CIEP), Alliance Française, Chambre de Commerce et d`Industrie de Paris – pentru franceză, Goethe Institut- pentru germană.

Este obligatoriu ca pe certificatul eliberat de una dintre instituțiile menționate să fie specificat explicit nivelul lingvistic evaluat. În absența certificatului lingvistic, candidatul va susține probă de limbă/limbi străine, în acord cu profilul postului, conform ordinului de ministru nr. 4.041/2024”, precizează Ministerul Educației în anunț.

Calendarul de organizare și desfășurare a concursului

Înscrierea candidaților. Până la data de 19 aprilie 2024

  • Transmiterea dosarelor în forma scanată, conform opisului, la adresa scolieuropene@edu.gov.ro

Verificarea administrativă a dosarelor și evaluarea activității profesionale a candidaților.

 » Citește tot articolul aici…