Posted inȘtiri

Ministerul Educației anunță festiv, după 5 luni, că plătește o parte din sumele restante pentru transportatorii care au eliberat abonamente gratuite elevilor de la începutul școlii, fără să primească banii

Ministerul Educației anunță festiv, după 5 luni, că plătește o parte din sumele restante pentru transportatorii care au eliberat abonamente gratuite elevilor de la începutul școlii, fără să primească banii

Ministerul Educației anunță cu fast într-o postare pe Facebook că va plăti o parte din datoria pe care o are la transportatorii din unele județe, în valoarea de aproape 52 de milioane de lei. Ministerul nu precizează care sunt județele care vor primi banii. Amintim, Edupedu.ro a scris că numai în județul Suceava facturile restante pe trei luni (fără decembrie 2023) sunt de aproape 5 milioane de lei, adică 10 % din banii e urmează să fie plătiți către mai multe inspectorate din țară în zilele următoare.

Ministerul Educației anunță festiv că plătește o parte din datoriile pe care le are la transportatorii care au eliberat luni de zile abonamente gratuite elevilor și care încă nu și-au primit banii de la Minister.

Potrivit postării, “Ministerul Educației a transmis astăzi, 31 ianuarie, inspectoratelor școlare deschiderile de credite în sumă de e 51.993.212 de lei pentru:

–Plata sumelor către operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite de la data începerii cursurilor anului școlar curent până în prezent;

-Plata sumelor forfetare către elevi pentru aceeași perioadă, în limitele de cost stabilite prin hotărâri ale consiliilor județene”.

Tonul folosit în comunicarea publică a Ministerului Educației sugerează că ar face o favoare transportatorilor care au anunțat în nenumărate rânduri că nu mai eliberează abonamente gratuite pentru elevi. De altfel, din 8 ianuarie aceștia au anunțat că elevii navetiști din 19 județe plăti transportul din banii lor. Federația Operatorilor de Transport a dat un comunicat în care susținea că noua hotărâre de guvern nr. 1337/ 2023 pentru acordarea alocațiilor forfetare elevilor din zone în care nu există transport public nu le permite să recupereze banii pe lunile trecute, inclusiv pe ianuarie și documentul nu a fost discutat cu ei”. 

Edupedu.ro a scris în nenumărate rânduri despre restanțele pe care Ministerul le are de plată.

 » Citește tot articolul aici…