Posted inȘtiri

După 4 luni de la anunțarea Planului de acțiune pentru violență școlară, Ministerele de Interne și Educației selectează 5 școli din fiecare județ pentru o campanie de conștientizare și un concurs pentru elevi

După 4 luni de la anunțarea Planului de acțiune pentru violență școlară, Ministerele de Interne și Educației selectează 5 școli din fiecare județ pentru o campanie de conștientizare și un concurs pentru elevi

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației selectează 5 școli din fiecare județ pentru o campanie de conștientizare și un concurs pentru elevii din acele școli, după 4 luni de la anunțarea Planului de acțiune pentru violență școlară, conform unei adrese comune, publicate de ISJ Buzău.

Activitățile se vor desfășura și implementa la nivel național în perioada 22 ianuarie – 21 iunie 2024, potrivit documentului.

  • Planul naţional privind siguranţa şcolară, combaterea traficului şi consumului de droguri și prevenirea cazurilor de bullying a fost semnat de opt miniștri, pe 5 septembrie 2023. O noutate sunt grupurile mixte de acțiune formate din autorități, profesori, părinți și elevi, conform G4Media.ro.
  • Campanii de informare pentru profesori pe toată perioada toamnei, ca să poată identifica un elev care a consumat droguri au fost anunțate de Ligia Deca, în cadrul Planului de acțiune, pe 8 septembrie 2023. Edupedu.ro a solicitat ministerului Educatiei mai multe informații însă nu le-a primit până în prezent.
  • În Noiembrie 2023, ​secretarul de stat Florian Lixandru a anunțat un nou program de formare pentru profesori și consilieri școlari, axat pe combaterea și prevenirea violenței în școli, însă nu au fost oferite detalii.

Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar are sloganul „Tu ştii ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat”.

Datele despre violența în școli, raportate diferit de Ministerul de Interne și cel al Educației

În anul școlar 2022-2023, în unitățile de învățământ preuniversitar au fost sesizate 3.392 de infracțiuni, ponderea cea mai importantă fiind deținută de infracțiunile contra integrității corporale și sănătății (63,80% din total), respectiv Lovirea sau alte violențe (2.006 fapte), Vătămarea corporală din culpă (150 fapte),

 » Citește tot articolul aici…