Posted inȘtiri

Cum arată o școală de comună complet modernizată și digitalizată cu fonduri europene FOTO

Cum arată o școală de comună complet modernizată și digitalizată cu fonduri europene FOTO

Vineri, 19 ianuarie, în comuna băcăuană Dealu Morii a avut loc inaugurarea mult așteptată a unei școli gimnaziale, complet digitalizată cu ajutorul fondurilor europene. 

La inaugurarea mult așteptată, elevii au tăiat panglica FOTO MA

La inaugurarea mult așteptată, elevii au tăiat panglica FOTO MA

Școala se află în centrul civic al comunei, loc în care se află biblioteca comunală, căminul cultural, un centru de servicii sociale pentru copii (”Clubul cu Lipici”), dispensarul, dar și primăria. Valoarea investiției este de peste 8,1 milioane de lei, din care contribuția comunei a fost de 780.000 de lei.

Lucrările au început în urmă cu un an și trei luni, iar proiectul, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a fost încheiat la timp, așa încât a fost atrasă întreaga finanțare europeană.

La fiecare clasă, cadrele didactice au la dispoziție laptop, videoproiector, imprimante, dar și alte materiale suplimentare, care ajută în procesul de învățare. Școala  dispune de mobilier nou și este monitorizată video.

Pentru încurajarea practicării sportului de către elevi, în cadrul proiectului au fost achiziționate 53 de biciclete. Mai mult, pe acoperișul școlii sunt instalate 12 panouri fotovoltaice, care reduc astfel consumul de energie al unității de învățământ.

Una dintre cele mai apreciate săli este laboratorul de informatică, ce dispune de 25 de computere performante, mobilier, software specializat, tablă interactivă si imprimantă. Dealtfel, întreaga școală este conectată și la rețeaua de internet. Elevii au acum oportunitatea să experimenteze și să își dezvolte competențe digitale esențiale pentru era modernă într-un mediu propice și inovator.

Școala de la Dealu Morii a fost recompartimentată pentru a răspunde nevoilor educaționale, dar și pentru confortul elevilor și al cadrelor didactice.

Biblioteca școlii este dotată și amenajată cu spații de lectură confortabile, cu echipamente IT, pentru a încuraja cunoașterea și explorarea.

 » Citește tot articolul aici…