Posted inȘtiri

Școlile pot depune cererile pentru acreditare, autorizația de funcționare provizorie sau evaluarea externă periodică ARACIP până pe 15 martie, anunță instituția într-o notă către inspectorate. Documentele se trimit la sediul agenției

Școlile pot depune cererile pentru acreditare, autorizația de funcționare provizorie sau evaluarea externă periodică ARACIP până pe 15 martie, anunță instituția într-o notă către inspectorate. Documentele se trimit la sediul agenției

De joi, 3 ianuarie, până pe 15 martie 2024, școlile pot depune cererile pentru acreditarea, autorizația de funcționare provizorie sau evaluarea externă ARACIP, potrivit unei note trimise inspectoratelor școlare în decembrie anul trecut de instituție. Primele evaluări externe încep pe 29 ianuarie.

Evaluarea externă a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) se va desfășura până la data de 28 iunie, după cum se arată în calendar. Până pe 31 iulie instituția va decide și va emite actele administrative.

  • Descarcă de mai jos din articol cererile necesare și fișele tip pentru fiecare din cele trei evaluări externe – autorizarea de funcționare provizorie, acreditarea și evaluarea externă periodică, modelele actualizate în septembrie 2023.

Iată calendarul activităților de evaluare externă, conform notei ARACIP:

Între 3 ianuarie și 15 martie 2024: înregistrarea cererilor de evaluare externă (pentru autorizarea de funcționare provizorie, acreditare și evaluare externă periodică)

Între 29 ianuarie și 28 iunie: derularea activităților de evaluare externă;

Între 12 februarie și 19 iulie: analiza rapoartelor la nivelul Consiliului ARACIP;

Între 12 februarie și 31 iulie: decizia și transmiterea actelor administrative.

„Cererile de către ARACIP se transmit în format letric, însoțite de fișa-tip, în termenele comunicat anterior, la sediul instituției (str. Spiru Haret, nr 12, camera 35, sector 1, București). Toate formatele de cerere sunt disponibile pe site-ul ARACIP https://aracip.eu, la Secțiunea „Informații utile””, scrie în nota către inspectorate, care poate fi consultată mai jos.

Potrivit notei, în situația cererii de autorizare a unui nou furnizor de educație/ a unei noi unități de învățământ preuniversitar, raportul de evaluare internă se depune și pe suport electronic (CD/DVD/stick de memorie), însoțind documentația de mai sus.

DOCUMENT Nota ARACIP din 15.12.2023:

Iată documentele necesare pentru autorizația de funcționare provizorie (AFP) 2024,

 » Citește tot articolul aici…