Posted inȘtiri

Rezidențiat 2023. Când încep examenele și cum se desfășoară

Rezidențiat 2023. Când încep examenele și cum se desfășoară

Rezidențiat 2023. Ministerul Sănătății organizează duminică, 19 noiembrie 2023, concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. 

Examenele de rezidențiat încep în acest weekend

Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidați. Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară și 2.130 pentru domeniul farmacie. Candidații au la dispoziție 4.327 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru farmacie. Cu cel puțin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afișează lista candidaților repartizați în sala respectivă, scrie edupedu.ro

Grila corectă se afișează în data de 19 noiembrie, pe site-ul oficial al rezidențiatului și pe site-urile universităților de medicină și farmacie organizatoare.

Rezidențiat 2023. Tot ce trebuie să știi despre examene

Concursul se desfășoară în 6 centre universitare, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara. Testele sunt sub formă de grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Examenul durează patru ore. 

Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrare, aceștia se legitimează cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.

Candidații sunt așezați în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afișate, cu excepția perechilor soț—soție, frați—surori, care au obligația, sub sancțiunea anulării lucrării și eliminării din concurs, să semnaleze șefului de sală aceste situații, pentru a putea fi așezați separat. 

Fiecare candidat se așază la locul indicat prin legitimația de bancă. Candidații nu au voie să schimbe locurile  între ei. 

 » Citește tot articolul aici…