Posted inȘtiri

Șase medalii pentru elevii olimpici români la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda – IJSO 2023. Cinci elevi din lot provin de la școli de stat

Șase medalii pentru elevii olimpici români la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda – IJSO 2023. Cinci elevi din lot provin de la școli de stat

Elevii olimpici români au câștigat patru medalii de argint și două de bronz la cea de-a 20-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori (IJSO), organizată în Thailanda, anunță într-o postare pe Facebook profesorul Alexandru Croitoru, fost inspector de biologie la Inspectoratul școlar București (ISMB).

Olimpiada a început pe 1 decembrie și se termină duminică, 10 decembrie, cu întoarcerea participanților acasă, conform programului de pe site-ul competiției. Thailanda a fost anunțată țară gazdă din primăvara acestui an.

România a participat cu șase elevi și cinci dintre aceștia provin de la școli sau licee de stat, potrivit informațiilor noastre.

Iată elevii români premiați:

  • Medalie de argint:
    • Tudor-Brendan Neag de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca
    • Rareș-Răzvan Gheorghe de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău
    • Alexandru-Ioan Jicu de la Școala Gimnazială Nr. 10 din Bacău
    • Raul-Alexandru Covrig de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației
  • Medalie de bronz:
    • Sabrina-Giulia Macoveiciuc de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava
    • Alexandru Paul Negureanu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București

Lotul României a fost coordonat de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Economic nr. 1 din București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Observatori au fost secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației Ionel-Florian Lixandru, Secretar de Stat, Ministerul Educației și Felicia Man, șef serviciu în cadrul aceleiași instituții.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție în domeniul științelor pentru elevii care au împlinit 15 ani la data de 31 decembrie a anului de concurs.

 » Citește tot articolul aici…