Posted inȘtiri

Aproape 400 de elevi și profesori încep miercuri, 17 aprilie, Olimpiada Națională de Limba română de la Slatina. Participanții vor fi cazați la hoteluri și susțin proba scrisă vineri

Aproape 400 de elevi și profesori încep miercuri, 17 aprilie, Olimpiada Națională de Limba română de la Slatina. Participanții vor fi cazați la hoteluri și susțin proba scrisă vineri

Aproape 400 de elevi şi profesori sunt aşteptaţi începând de miercuri la Slatina, unde în perioada 17 – 21 aprilie va avea loc Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română (OLLR) pentru elevii de gimnaziu, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului, Adrian Bărbulete, transmite Agerpres.

„Sunt aşteptaţi 309 elevi din toată ţara, toţi cei care s-au calificat la această fază naţională. Ei vor fi însoţiţi de profesori din fiecare judeţ, 46 de profesori şi bineînţeles că va veni şi Comisia naţională, formată din 47 de profesori”, a spus inspectorul general.

Potrivit lui Bărbulete, motivul pentru care judeţul Olt organizează etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română este că județul are un număr mare de elevi olimpici la diferite discipline:

  • „A fost ales judeţul Olt având în vedere disponibilitatea noastră de a organiza o astfel de olimpiadă, în al doilea rând, încrederea Ministerului Educaţiei că totul se va desfăşura conform regulamentelor şi în condiţii foarte bune, pentru că am mai organizat şi anul trecut Olimpiada Naţională la Ştiinţele Pământului şi s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, fedbackul în ţară a fostul unul pozitiv şi e o bucurie şi pentru noi să putem să facem acest lucru”.

Șeful ISJ Olt a mai declarat, citat de Agerpres, că găzduiește în premieră faza naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română. „Avem şi noi elevi cu rezultate deosebite, numărul de olimpici contează foarte mult, iar noi, în Olt, avem un număr foarte mare de olimpici, din ce în ce mai mare de la an la an, copii îşi dau interesul, profesorii sunt alături de ei, fac pregătire cu lotul”, a declarat presei Bărbulete.

Participanţii la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română pentru elevii din clasele gimnaziale vor sosi la Slatina începând de miercuri,

 » Citește tot articolul aici…