Posted inȘtiri

Etapa națională a Olimpiadei de Matematică – ONM 2024 începe marți, 2 aprilie, la Huși și Târgu Mureș, pentru clasele VII-VIII și de liceu. Aproape 600 de elevi calificați la ediția 74 a ONM

Etapa națională a Olimpiadei de Matematică – ONM 2024 începe marți, 2 aprilie, la Huși și Târgu Mureș, pentru clasele VII-VIII și de liceu. Aproape 600 de elevi calificați la ediția 74 a ONM

Aproape 600 de elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică (ONM) sunt așteptați la Huși sau Târgu Mureș de marți, 2 aprilie, timp de 5 zile, potrivit calendarului olimpiadelor școlare 2024 și anunțurilor făcute de organizatori.

Elevii de clasele VII-VIII, care vor merge la Huși, vor fi cazați la o pensiune (4 județe) și la căminele a două licee din oraș, conform organizatorilor.

La Târgu Mureș, elevii de liceu vor fi cazați în două hoteluri de 4 stele și sunt așteptați să sosească în oraș marți după-amiază, potrivit informațiilor de la organizatori.

La clasele VII-VIII sunt 197 de participanți, iar la clasele IX-XII câte circa 95 de participanți, în total 361 – la liceu, după cum arată datele afișate pe site-urile create pentru evenimente.

Elevii de clasele V-VI sunt așteptați la etapa națională în luna mai, mai târziu, mai exact pe 9-12 mai, tot la Vaslui, prevede calendarul olimpiadelor școlare 2024.

Edupedu.ro va reveni cu subiectele și baremele de la Olimpiada Națională de Matematică (ONM) 2024 atunci când vor fi afișate online de organizatori.

Elevii pot primi premii de până la 1.000 de lei – pentru locul I

Potrivit Ordonanței de Urgență (OUG) 69/2022, „cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este diferențiat, după cum urmează:

a) pentru premiul I – 1.000 de lei;
b) pentru premiul al II-lea – 700 de lei;
c) pentru premiul al III-lea – 500 de lei;
d) pentru mențiuni – 300 de lei”.

Problemele și soluțiile de corectare pentru clasele V-XII au fost publicate de Societatea de Științe Matematice duminică, 10 martie, după proba județeană 2024 și prezentate de Edupedu.ro aici.

 » Citește tot articolul aici…