Posted inȘtiri

Pretextul pazei în școli: cazul de abuz de la Școala Nicolae Titulescu, deturnat politic în an electoral, inclusiv cu aportul premierului și al unui secretar de stat de la Educație luat în calcul de PSD pentru apropiatele alegeri locale

Pretextul pazei în școli: cazul de abuz de la Școala Nicolae Titulescu, deturnat politic în an electoral, inclusiv cu aportul premierului și al unui secretar de stat de la Educație luat în calcul de PSD pentru apropiatele alegeri locale

Încercările de politizare, în an electoral, a cazului de abuz la adresa unui copil, la școala „Nicolae Titulescu” din București, au ajuns la nivelul conducerii Ministerului Educației. Secretarul de stat Florian Lixandru este ultimul dintre reprezentanții PSD care de două zile invocă tot mai intens acest caz împotriva unui rival politic. Este vorba despre Clotilde Armand, primar USR al Sectorului 1, post pentru care e luat în calcul pentru o posibilă candidatură și Florian Lixandru. Împotriva edilului menționat este folosit un argument pe care primarul îl respinge drept neîntemeiat – cel al măsurilor de siguranță pe care autoritățile locale ar trebui să le asigure în școli.

Joi seară, pe pagina Facebook de politician, Florian Lixandru a publicat un mesaj în care afirmă că siguranța în școli este „o prioritate urgentă”. El invocă „reducerea drastică a numărului de posturi de bodyguard, asigurate prin firmele de pază, la toate unitățile de învățământ din Sectorul 1” și pune în contrast o cerere a consilierilor locali PSD, ca fondurile pentru securitatea copiilor să fie mărite, cu primarul Armand, care, afirmă el, ar trebui să aibă ca „prioritate absolută” siguranța și bunăstarea elevilor, dar care e „criticată pentru dezinteres și dezinformare”.

  • În mod normal, agenții de pază nu au atribuții care să le permită să prevină situații precum cea reclamată la Școala Nicolae Titulescu din București, conform mai multor fișe de post consultate de Edupedu.ro. Primarul Armand afirmă că acest lucru ar fi valabil și în cazul specific al școlii Titulescu – citește, mai jos, care sunt de obicei aceste atribuții și ce a spus edilul de la Sectorul 1. 
  • Pe de altă parte, combaterea violenței școlare trebuie să facă obiectului unui plan național, care să fie adoptat prin Hotărâre de Guvern, potrivit noii Legi a învățământului preuniversitar.

 » Citește tot articolul aici…