Posted inȘtiri

Cazul elevilor ținuți în frig în fața unei școli din Bacău naște controverse. Cum ar trebui impusă disciplina la liceu

Cazul elevilor ținuți în frig în fața unei școli din Bacău naște controverse. Cum ar trebui impusă disciplina la liceu

Scandalul iscat la Colegiul Pedagogic din Bacău, acolo unde zeci de elevi care au întârziat la prima oră au fost lăsați să aștepte în frig, în fața porților închise, a dus la dezbateri aprinse. Există multe voci pro și contra acestei măsuri.

România, pe primul loc în Europa la absenteism școlar. Sursa foto: arhivă

Ecourile scandalului în care a fost implicat Colegiul Pedagogic „Ştefan cel Mare” din Bacău nu s-au stins. Sunt voci, nu puține, care acuză decizia conducerii. Iulian Cristache, președintele Federației naționale a părinților, de exemplu, a declarat că, deși înțelege dorința conducerii de a impune anumite reguli, nu poate fi de acord cu modul în care s-a procedat în acest caz. „Înțeleg că e vorba despre un colegiu care are 1.600 de elevi și doamna directoare dorește să impună o stare de respect, responsabilitate etc. Înțeleg că părinții au fost anunțați că se vor închide porțile întârziaților. Totuși: ce se întâmplă cu elevii care întârzie 100% justificat? Ce se întâmplă cu profesorii care întârzie? Deasupra tuturor întrebărilor… Având în vedere că afară sunt -5 grade, cel puțin din punct de vedere uman nu ai cum să ții copiii afară. Putea fi copilul meu sau al dvs., cu toții am lua foc. Un copil căruia îi era foarte frig a simțit nevoia să plece acasă, Doamne ferește să fie accidentat în drumul spre casă. Răspunderea este 100% la nivelul conducerii. Cred că e și penală”, a precizat acesta.

Toată lumea știa noua regulă

Ce s-a întâmplat, mai exact? Marți dimineață, mai mulți elevi ai Colegiului Pedagogic din Bacău nu au fost lăsați să intre la prima oră. Copiii care întârziaseră, aproximativ 20 la număr, au fost nevoiți să aștepte în fața porților închise, până s-a sunat de ieșire.

 » Citește tot articolul aici…