Posted inȘtiri

Fiecare an petrecut la școală sau la facutate îmbunătățește speranța de viață STUDIU

Fiecare an petrecut la școală sau la facutate îmbunătățește speranța de viață STUDIU

Fiecare an petrecut la școală sau la universitate ne îmbunătățește speranța de viață, în timp ce frecventarea redusă a școlii este la fel de mortală ca fumatul sau consumul excesiv de alcool, potrivit primului studiu sistematic care face o legătură directă între educație și creșterea longevității, potrivit The Guardian. 

Studiul a constatat că riscul de mortalitate al unui adult scade cu 2% pentru fiecare an de educație

Folosind date din țări industrializate, precum Marea Britanie și SUA, precum și din țări în curs de dezvoltare, precum China și Brazilia, studiul a constatat că riscul de mortalitate al unui adult scade cu 2% pentru fiecare an de educație.

Finalizarea învățământului primar, gimnazial și liceal echivalează cu o viață întreagă de alimentație sănătoasă, reducând riscul de deces cu 34% în comparație cu cei care nu au primit nicio educație formală, potrivit analizei revizuite din revista The Lancet Public Health.

La polul opus, neparticiparea la școală ar putea fi la fel de dăunător pentru sănătatea adulților ca și consumul a cinci sau mai multe băuturi alcoolice în fiecare zi sau fumatul a 10 țigări în fiecare zi timp de un deceniu.

Studiul dă un nou impuls eforturilor depuse în Marea Britanie pentru a se asigura că tinerii rămân la școală, experții afirmând că rezultatele subliniază legăturile dintre frecventarea școlii și sănătate.

În timp ce beneficiile educației asupra speranței de viață sunt recunoscute de mult timp, studiul realizat de cadrele universitare de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU) și de la Universitatea Washington din Seattle este primul care calculează numărul de ani de educație și legăturile sale cu reducerea mortalității.

Neil Davies, profesor de statistică medicală la University College London și expert în legăturile dintre educație și sănătate,

 » Citește tot articolul aici…