Posted inȘtiri

Ligia Deca, despre internatul prăbușit la Odorheiul Secuiesc: „Oricine ar fi vinovat va suporta consecinţele”

Ligia Deca, despre internatul prăbușit la Odorheiul Secuiesc: „Oricine ar fi vinovat va suporta consecinţele”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat marţi că internatul din Odorheiu Secuiesc, care s-a prăbuşit luni, nu a fost expertizat seismic.

Ligia Deca a ajuns marţi la Odorheiu Secuiesc. Foto: Arhivă

  Ea a ajuns marţi la Odorheiu Secuiesc, la o zi după prăbuşirea internatului Liceului „Tamasi Aron”, scrie Agerpres.

Deca a vizitat clădirea liceului şi a anunţat că o verificare va fi făcută şi de către Corpul de Control al Ministerului Educaţiei pentru a se vedea dacă a fost respectată legislaţia, iar persoanele care se fac vinovate de producerea tragediei vor suporta consecinţele.

Incidentul de la Odorheiu Secuiesc s-a soldat cu moartea unui elev de 17 ani din localitatea Lupeni şi cu rănirea a trei adolescente, dintre care una se află în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş.

Vom demara şi noi o acţiune a Corpului de control al Ministrului Educaţiei pentru a stabili dacă există prevederi ale legislaţiei în educaţie sau a legislaţiei secundare care nu au fost îndeplinite. Este o procedură normală în astfel cazuri. Este important să dăm mesajul că oricine ar fi vinovat va suporta consecinţele. În astfel de cazuri tragice care se soldează cu elevi care, din păcate, au decedat. A decedat un băieţel de liceu şi avem trei eleve care au fost rănite, una dintre ele chiar grav. Trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilitatea de a afla cine este responsabil şi mai departe de a aplica toate sancţiunile, aşa cum se cuvine“, a declarat Ligia Deca.

 » Citește tot articolul aici…