Posted inȘtiri

750 de idei despre cum salvăm planeta de plastic ale elevilor din București, județele Ilfov și Constanța

750 de idei despre cum salvăm planeta de plastic ale elevilor din București, județele Ilfov și Constanța

Ediția a doua a concursului BANDA ASAP, organizat de ASAP România și Animest, și-a desemnat câștigătorii! Elevii și liceenii din București, județele Ilfov și Constanța au avut 2 luni la dispoziție să realizeze lucrări pe tema reciclării, prin care să prezinte viziunea proprie, creativă, despre cum putem salva planeta de plastic. Entuziasmul de a participa și de a-și exprima ideile se poate vedea din numărul record de 750 de creații înscrise în concurs.

Având ca punct de plecare tema ”2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/ o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”, elevii au exemplificat prin stiluri diverse de desen cum văd ei salvarea planetei. Dacă unii au ales eroi fantastici precum „Cei 3 muschetari ai reciclării”, „Ninjaboy și invazia gunoiului”, „Eco-Man și Robo Curățătorii”, „Zâna Plasticului”, alții se încred că ei înșiși, elevii, ne vor salva, animalele sau chiar muzica. Există însă și lucrări prin care elevii arată puterea lui „Împreună”, schimbarea fiind în mâinile locuitorilor acestei planete: „Tu ești eroul”, „United We Stand, Divided We Fall”, „Familia Reciclescu-Eroi salvatori”.

Juriul, format din experți în domeniul benzilor desenate și al ilustrației – Maria Surducan, Nini Tuan și Ligia Soare – a fost impresionat de expresivitatea elevilor și de ardoarea cu care vor ca lucrurile să se schimbe pe viitor: „Cu numărul mare de benzi desenate înscrise în concurs a venit și varietatea ideilor, a stilurilor de desen, a poveștilor exprimate grafic, dar și a soluțiilor pe care participanții le-au găsit pentru problema plasticului. Rămân după această jurizare cu două idei care îmi întăresc încrederea în generația tânără: pe de o parte, puterea exemplului, prin care comunități întregi ajung să se implice, iar pe de altă parte, puterea grupului, care lucrează pentru un scop comun.

 » Citește tot articolul aici…