Posted inȘtiri

Laude în exces pentru ministra Educației Ligia Deca după dezastrul de la testele PISA

Laude în exces pentru ministra Educației Ligia Deca după dezastrul de la testele PISA

Zeci de comentarii pozitive au apărut pe pagina de Facebook a ministrei Ligiei Deca, după ce a țara noastră s-a poziționat pe penultimul loc la testele PISA 2022. Utilizatorii rețelei se întreabă dacă „a pus echipa de comunicare fabrica de trolli la treabă?” 

Ministra Educației a scos în evidență părțile pozitive ale Raportului PISA 2022 – Foto arhiva

Rezultatele elevilor români la testele sunt dezastruoase, 42% dintre elevii români de 15 ani nu înțeleg un text citit, iar 49% nu au reușit să atingă un nivel de bază la Matematică. Cu toate acestea, pagina de Facebook a ministrei Ligia Deca a fost invadată de comentarii de laudă. 

Ministra este lăudată pentru noile legi ale educației, iar multe dintre comentarii sunt identice. De aceea, rămâne întrebarea dacă aceste comenatarii nu sunt generate cu ajutorul inteligenței artificiale, prin conturi false sau de postaci. 

Postarea ministrei scotea în evidență părțile pozitive ale raportului PISA : 

Una dintre concluziile raportului PISA 2022 este că avem un sistem de educație rezilient și că, prin măsurile luate, am reușit să limităm efectele pandemiei. Statistic, rezultatele României la PISA 2022 s-au menținut la aproximativ același nivel ca în 2018.”, scria Ligia Deca pe Facebook. 

În total, postarea a strâns, până la acest moment, aproape o mie de comentarii. Unele dintre ele au strâns reacții de la aproape 500 de utilizatori ai rețelei. 

„Raportul PISA 2022 subliniază cu optimism reziliența sistemului de educație din România în fața pandemiei, evidențiind eforturile depuse pentru limitarea impactului” este unul dintre comentariile cu cele mai multe reacții de la internauți. Acesta este scris de un cont deschis la sfârșitul lunii iulie și care distribuie numai postările fostului premier,

 » Citește tot articolul aici…