Posted inȘtiri

Vremea extremă închide școlile în cinci județe. Despre ce regiuni e vorba

Vremea extremă închide școlile în cinci județe. Despre ce regiuni e vorba

Elevii din Tulcea, Brăila, Călărași, Galați și Constanța nu vor merge luni, 27 noiembrie, la școală din cauza condițiilor meteorologice extreme. Ministerul Educației confirmă suspendarea cursurilor în județele afectate de vremea rea.

Foto Inquam Photos

UPDATE Ministerul Educației confirmă că activitatea didactică va fi suspendată luni în judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

Anunțul vine în urma unei videoconferințe, la care au participat Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, secretarul de Stat Sorin Ion şi inspectorii şcolari generali din judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situaţiei din teritoriu şi pentru stabilirea paşilor ce vor urma în ceea ce priveşte activitatea din unităţile de învăţământ.  

Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri şi întreruperea alimentării cu energie electrică în localităţi din mai multe judeţe, prin hotărârea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă/la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea“, a transmis Ministerul Educației.  

Recuperarea activităţii didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea Ministerului Educaţiei, scrie Agerpres.  

În restul judeţelor ţării, conform informaţiilor primite de la inspectorii şcolari generali, activitatea didactică nu este afectată. Având în vedere că situaţia este dinamică, Ministerul Educaţiei ţine permanent legătura cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene“, a adăugat sursa citată. 

Știrea inițială: Luni, cursurile se vor muta în mediul online, acolo unde este posibil, pentru elevii din județul Brăila și din municipiul Tulcea, deoarece școlile vor fi închise din cauza viscolului. 

Conform unei hotărâri de CJSU,

 » Citește tot articolul aici…